Спешно, изгодно, от собственик….

Често ще видите обяви за продажба на имоти с подобно съдържание. Изглеждат като покана към купувачите за сключване на изгодна сделка, но на практика най-често се оказва, че единственото вярно в тях е желанието на продавача да продава при определени от него условия, които обикновено нямат нищо общо с пазарните реалности.

Най-често тези обяви съдържат много малко информация за предлаганите имоти и най-често не се споменава цена. Когато се свържете с продавача той обикновено започва да ви убеждава в качествата на имота и ако попитате за цената ще ви отговори, че ще се разберете.

„Спешно“ и „изгодно“ би трябвало да означава, че продавачът е готов да продава бързо на цена под пазарната, но в повечето случаи се оказва, че това, което продавачът счита за изгодно, се оказва неизгодно за купувача. Kогато прочетете в обявата  „от собственик“, очаквайте да чуете всички емоционални аргументи на продавача, независимо дали желаете или не желаете това.

Практиката показва, че на подобни обяви се обажадат основно брокери на имоти или купувачи в търсене на златния си щанс. И в двата случая обаче продавачите изключително рядко постигат очаквания от тях резултат.

Един коментар

  1. Огнян Велков казва:

    Имаше една възедра брокерка от Хера-нейни са повечето „спешни“ обяви!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


Refresh