Време ли е да се купува?

Когато някой ми зададе този въпрос, винаги ми светва „червената“ лампичка. От опит зная, че на този въпрос няма еднозначен отговор.  Считам, е това трябва да е лично решение на всеки. Хората са различни, нуждите и целите им са различни, животът на всеки може да се развие по различен начин. Покупката на един имот може да се оцени като недалновидна постъпка след 3 години, но също така и като отлична инвестиция след 10 години. Или обратното. Риск при покупка на имот винаги е имало и ще има – никой не притежава способността да предвижда бъдещето.

Ако някой очаква от брокер на имоти да взема решения вместо него, то той трябва да е готов да поеме и евентуалните последици – и положителни и отрицателни. Това не означава, че не трябва да се търси мнение от хора с опит, особено когато е добре аргументирано и подкрепено с факти. Но това трябва да се приема като част от процеса на взимане на решение, отговорността за което е лична.

Когато някой ми каже, че иска да купува сега, приемам, че е преценил плюсовете и минусите и е взел своето решение. А това за мен означава, че имам мотивиран купувач, за когото си заслужава да се работи.

Един коментар

  1. georgi казва:

    ako se wdigat cenite v 2013 moje da se kupuwa sega ako ne se wdigat da se iz4aka

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


Refresh