Доколко е вярна информацията за имоти, която се публикува в интернет.

Ако скоро сте преглеждали обяви за продажба или наем на имоти в някой от многобройните портали, най-вероятно ви е направило впечатление, че един и същи имот се предлага от няколко агенции, често с различно описание и на различни цени. Когато се обадите за подробности често ви се отговаря, че имотът е продаден, нает, спрян от продажба и т.н. Това може да го преглътнете, но ако сте загубили няколко месеца и се окаже, че има непреодолим проблем за да сключите сделка за избрания от вас имот, то най-верятно ще бъдете най-малко силно разочаровани.
Причината за това е във всички участници на пазара – продавачи, купувачи, наемодатели, наематели и посредници и се дължи главно на липсата на договорни отношения между страните. Интернет промени пазара на недвижими имоти, но при наложилите се практики започва все повече да се да се превръща от средство за получаване на полезна информация в средство за масово тиражирана дезинформация и манипулация. Това може да е добре за собствениците на интернет порталите, но е във вреда на всички останали.
Очевидно е, че това не може да продължава вечно, но и няма да се промени от утре. Важното е промените да започнат от днес и всеки да извърви своя път.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


Refresh